Η Εταιρεία

Η εταιρεία μας με έδρα τις Σέρρες ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2010. Με αγάπη, φροντίδα και επαγγελματισμό, αρχίσαμε την καλλιέργεια των σαλιγκαριών σε εγκαταστάσεις με προηγμένες μεθόδους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, προκειμένου να πετύχουμε την ποιοτική εκτροφή τους.

Με τις άριστες συνθήκες διαβίωσης (θερμοκρασίας, υγρασίας, σκίασης) που ενισχύονται από το ευνοϊκό κλίμα των Σερρών και ειδικότερα από το μικροκλίμα της περιοχής, έχουμε πετύχει την εξαιρετική ποιότητα των σαλιγκαριών μας και της παραγόμενης βλέννας. Η συγκομιδή της βλέννας γίνεται λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προστάζει η Ελληνική Νομοθεσία.

Με γνώμονα τις μοναδικές ιδιότητες του σαλιγκαριού, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την επειχειρηματικής μας δραστηριότητα το 2012 δημιουργώντας την εταιρεία COCHLEA GARDEN η οποία παρασκευάζει τα καλλυντικά προϊόντα τα οποία ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητα τους, διότι βασίζονται στο συνδυασμό του εκκρίματος του σαλιγκαριού. Χάρη στο πλούσιο σε συστατικά και στην ειδική τροφή με την οποία τρέφονται τα σαλιγκάρια, το έκκριμα περιέχει πρωτεΐνες, αλλαντοΐνη, γλυκολικό οξύ και αντιοξειδωτικά που αποτελουν βασικά συστατικά στα καλλυντικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, την εμφανή αναζωογόνηση και την άμεση ενυδάτωση.

Τα καλλυντικά προϊόντα COCHLEA GARDEN ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα τους συλλέγοντας το έκκριμα του σαλιγκαριού και λαμβάνοντας τα δραστικά συστατικά του σε ποσοστό 100%.

Οι φόρμουλες της εταιρείας COCHLEA GARDEN ξεχωρίζουν από τις άλλες, γιατί το φυσικό κολλαγονο και τα συστατικά του εκκρίματος του σαλιγκαριού συνδυάζονται με τα νεότερης γενιάς δραστικά μόρια. Η δράση τους στο δέρμα είναι αποδεδειγμένη μέσω κλινικών μελετών και άμεση.

Η COCHLEA GARDEN διακρίνεται στο χώρο για την ποιότητα των καλλυντικών της προϊόντων τα οποία έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί από το Τμήμα Έρευνας, Ανάπτυξης και Μελετών της εταιρείας και έχουν παραχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Ο.Φ. και της Ε.Ε. και με πιστοποίηση καλής παραγωγικότητας (GMP).

Καινοτομία

Με την καινοτόμο μέθοδο που εφαρμόζουμε μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πολλαπλή συλλογή βλέννας από τα σαλιγκάρια της ποικιλίας Helix Aspersa Maxima. Από την πρώτη μέχρη την τέταρτη συλλογή βλέννας τα δραστικά συστατικά λαμβάνονται σε ποσοστό 100%, αφού η εξελιγμένη διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι μια απλή εκχύλιση αλλά ένα πρωτοπόρο σύστημα συλλογής, απομόνωσης και επεξεργασίας πολλών σταδίων. Έτσι, λαμβάνεται μια μοναδική και εξαιρετικής ποιότητας βλέννα σε συμπυκνωμένη μορφή που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά πλούσια σε δραστικά συστατικά όπως: πρωτεΐνες βιταμίνες Α και Ε, αλλαντοΐνη, γλυκολικό οξύ και κολλαγόνο. 

Η άριστη ποιότητα της παραγόμενης βλέννας λαμβάνεται σε εγκαταστάσεις κλειστού χώρου όπου υπάρχουν ιδανικές και απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες διαβίωσης για την ανάπτυξη της ποικιλίας Helix Aspersa Maxima, όπου οι συνθήκες υγιεινής που εφαρμόζονται και ο ιδιαίτερος συνδυασμός των φυσικών τροφών που παρέχεται στα σαλιγκάρια είναι καθοριστικοί για τον εμπλουτισμό και τη σύνθεση των δραστικών ουσιών που περιέχει η βλέννα. 

Η καινοτόμος μέθοδος που εφαρμόζεται για την ποιοτική και ποσοτική τυποποίηση της συλλογής της βλέννας γίνεται στο εργαστήριο μας που διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και τον τεχνικό και επιστημονικό εξοπλισμό, αφού απαιτούνται ειδικά μηχανήματα διαχωρισμού, φίλτρανσης, καθαρισμού, συντηρήσεως και ποιοτικού ελέγχου.   

Αποτελεσματικότητα

Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων βασίζεται στο συνδυασμό των μοναδικών ιδιοτήτων του εκκρίματος των σαλιγκαριών με σύγχρονες δραστικές ουσίες (πεπτίδια, βιοτεχνολογικής διεργασίας πολυσακχαρίτες, ένζυμα, γλυκοσιτικά παράγωγα, φυτικά τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα, παράγοντες αύξησης της διείσδυσης του δέρματος κ.α.), που μας δίνουν αποτελεσματικά και πολυλειτουργικά προϊόντα.

Έτσι, οι φόρμουλες της εταιρείας COCHLEA GARDEN ξεχωρίζουν από τις άλλες, αφού χρησιμοποιούν τόσο φυσικής προέλευσης ενεργά δραστικά συστατικά όσο και άλλα νεότερης γενιάς με αποδεδειγμένη δράση μέσω δοκιμασιών και κλινικών μελετών.

Ο συνδυαςμός του εκκρίματος με τα νεότερα δραστικά μόρια προσφέρει:

 • Ενυδάτωση σε βάθος
 • Ενεργοποίηση των φιμπροβλαστών
 • Αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου
 • Αύξηση της παραγωγής της ελαστίνης
 • Αύξηση της πυκνότητας του δέρματος
 • Σύσφιξη του δέρματος
 • Μείωση του βάθους και του όγκου των ρυτίδων
 • Επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας στο δέρμα
 • Εξάληψη των επιπτώσεων που προέρχονται από την εμμηνόπαυση
 • Προστασία από τη φωτογήρανση
 • Αντιοξειδωτική δράση
Ποιότητα

Η διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε προϊόν έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας μας, από Επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στην Φαρμακευτική-Κοσμητολογία. Τα προιόντα παρασκευάζονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους κανόνες καλής παρασκευής «GMP», που απαιτεί ο ΕΟΦ και η ΕΕ, το ISO 9001/2008 & 22716 περί καλλυντικών και τον Ευρωπαϊκό κανονισμό των καλλυντικών προϊόντων «European Regulation ΕC 1223/2009»

Ασφάλεια

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς δερματολογικούς ελέγχους και αναπτύσονται, παράγονται και συσκευάζονται με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας.

Ειδικότερα, έχουν ελεγχθεί ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ & ΚΛΙΝΙΚΑ ως προς την ασφάλειά τους.

 • Δεν περιέχουν Parabens, & παράγωγα Φορμαλδεΰδης
 • Δεν περιέχουν επικίνδυνες Διοξίνες & Βαρέα μέταλλα
 • Δεν περιέχουν Πετροχημικά παράγωγα
 • Δεν περιέχουν Φθαλικά παράγωγα
 • Δεν περιέχουν Αλλεργιογόνους παράγοντες από αρώματα
 • Μέσω της ελεγμένης συσκευασίας, τα δραστικά συστατικά των προιόντων προστατευονται από τις οξειδώσεις – αλλοιώσεις με αποτέλεσμα να παραμένουν ενεργά
 • Είναι μικροβιολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα ως προς την αποτελεσματικότητα του συστήματοσς συντηρησης
Πρώτες ύλες
 • Οι πρώτες ύλες των καλλυντικών μας προϊόντων είναι ελεγμένες με πιστοποιητικά ασφάλειας και προέρχονται από παραγωγούς από την Ελλάδα από συνεταιρισμούς και από μεγάλες εταιρείες παραγωγής του εξωτερικού
 • Το έκκριμα των σαλιγκαριών παρασκευάζεται με μοναδική τεχνογνωσία και διασφαλίζεται η ποιότητά του από ειδικούς της εταιρείας μας με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον
 • Δεν γίνονται κλινικές μελέτες σε ζώα
Όραμά μας

Το όραμά μας είναι η συνεχής ανάπτυξη των ήδη καινοτόμων προϊόντων μας από το Επιστημονικό Προσωπικό μας με σκοπό την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Your Shopping cart

Close
X